Η Volkswagen μπορεί να ήταν η κυρίαρχη δύναμη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally του 2015, αλλά η Hyundai, η οποία επέστρεψε στο άθλημα πριν από δύο σεζόν, δεν το βάζει κάτω. Η κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε το νέο μοντέλο για τη σεζόν 2016, η οποία για άλλη μια φορά στηρίζεται στο γνωστό i20.

wrc hyundai i20 2Κάτω από το καπό κρύβεται ο υπερτροφοδοτούμενος 4κύλινδρος κινητήρας χωρητικότητας 1,6 λίτρων, ο οποίος συνδυάζεται με το 6τάχυτο σειριακό κιβώτιο, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς. Ήδη τα 8.000 χιλιόμετρα δοκιμών που έχουν γίνει μέχρι τώρα δείχνουν ότι το νέο μοντέλο είναι σαφώς καλύτερο από το προηγούμενο, κάτι που ίσως δώσει καλύτερη θέση στη Hyundai.

Το νέο i20 WRC παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στην έδρα της ομάδας στο Alzenau, της Γερμανίας. Οδηγοί όπως γνωρίζουμε θα είναι οι Dani Sordo, Hayden Paddon και Thierry Neuville. Ο Kevin Abbring θα χρησιμεύσει ως οδηγός δοκιμών, αν και ο Ολλανδός νεαρός έχει αμφισβητηθεί από πολλούς. Εμείς απλά ανυπομονούμε να δούμε τι μπορεί να κάνει η κορεάτικη εταιρεία και αν είναι σε θέση να πρωταγωνιστήσει για τον Παγκόσμιο τίτλο.