Οι εταιρείες της αυτοκίνησης παρουσιάζουν συνέχεια αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα. Μια από αυτή είναι και η Citroen, η οποία παρουσίασε το νέο Ami. Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο έχει μήκος 2,41 μέτρα, πλάτος 1,39 μέτρα και ύψος 1,52 μέτρα. Το συνολικό βάρος είναι μόλις 485 κιλά, ενώ είναι αυστηρά διθέσιο.

Όπως μπορεί να καταλάβει κάποιος και από τις φωτογραφίες πρόκειται για ένα τετραγωνισμένο αυτοκίνητο, το οποίο χαρακτηρίζεται από το γνωστό σήμα της γαλλικής εταιρείας και τα στρογγυλά φωτιστικά σώματα. Στο πίσω μέρος ουσιαστικά δεν έχει καμία αλλαγή με τα κυκλικά φωτιστικά σώματα και το σήμα της Citroen. Εσωτερικά μπορεί να χαρακτηριστεί φτωχό με το τιμόνι να είναι απλό θυμίζοντας παλαιότερα μοντέλα.

Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο μπορεί να κινηθεί με τον ηλεκτροκινητήρα των 8 ίππων με τη μπαταρία ιόντων λιθίου 5,5 kWh. Η μέγιστη αυτονομία φτάνει τα 70 χιλιόμετρα, ενώ η πλήρη φόρτιση σε μια απλή οικιακή πρίζα χρειάζεται μόλις 3 ώρες. Η μέγιστη ταχύτητα είναι 45 χλμ/ώρα και το αξιοσημείωτο είναι πως για να οδηγηθεί δε χρειάζεται δίπλωμα αυτοκινήτου, αφού κατατάσσεται στην εναλλακτική οδήγηση μαζί με τα ηλεκτρικά σκούτερ, τα ποδήλατα και τα μοτοποδήλατα.

Για όποιον ενδιαφέρεται η τιμή στη Γαλλία ορίστηκε στα 6.000€, ενώ όποιος θέλει μπορεί να το νοικιάσει για 48 μήνες με το αντίτιμο να είναι 20€ το μήνα, ενώ η προκαταβολή είναι 2.644€. Σίγουρα είναι μια νέα λύση που όμως μπορεί να προβληματίσει στο κομμάτι της ασφάλειας. Βέβαια ότι ανήκει στην εναλλακτική οδήγηση οχημάτων δίνει την απάντηση. Όπως και να έχει είναι μια ενδιαφέρουσα επένδυση.