Η στασιμότητα συνήθως όχι μόνο δε μας αφήνει να εξελιχθούμε, αλλά πολλές φορές μας τραβάει προς τα πίσω. Έτσι λοιπόν η Honda θέλοντας πάντα να κάνει βήματα μπροστά (ακόμη και άλματα πολλές φορές) αποφάσισε να δημιουργήσει ένα νέο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης επί αμερικανικού εδάφους και πιο συγκεκριμένα στη Silicon Valley.

honda tech 2Οι Ιάπωνες, μέσα από αυτή την κίνηση θέλουν να στραφούν στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών αλλά και στη δημιουργία πρωτότυπων καινοτομιών που θα ενισχύσουν την θέση της εταιρίας απέναντι στον ανταγωνισμό. Η επέκταση του R & D Center ωστόσο δε θα αφορά μόνο την Honda, αφού το εγχείρημα αυτό ανήκει στο πρόγραμμα Xcelerator, μέσω του οποίου η ιαπωνική φίρμα θα συνεργάζεται με άλλες εταιρίες που θέλουν να αναπτύξουν τις ιδέες τους.

Το νέο R & D Center της Honda μπήκε σε λειτουργία στα τέλη του προηγούμενου μήνα χωρίς βέβαια να αποτελεί ένα μέρος προσβάσιμο στο κοινό. Ωστόσο ύστερα από φωτογραφίες που κοινοποίησε μέσω του Τwitter η εταιρία, έγινε φανερό πως ένας επισκέπτης θα μπορούσε να έρθει σε επαφή με πολλά τεχνολογικά επιτεύγματα αλλά και με Concept οχήματα περασμένων ετών όπως το Prototype που δημιουργήθηκε πριν από τρία χρόνια.

honda tech 3Η εταιρία ρωτήθηκε για το συγκεκριμένο έκθεμα και η απάντηση της ήταν ότι δεν αντιπροσωπεύει κάποιο νέο S2000 ή ένα μικρότερου μεγέθους NSX, αλλά την διάθεση των ανθρώπων της εταιρίας να ασχολούνται με τα sport οχήματα. Το γεγονός όμως ότι ακόμη και το Acura NSX προήλθε από τα χέρια των ίδιων ανθρώπων που δημιούργησαν και το συγκεκριμένο Prototype θα πρέπει να μας βάζει σε υποψίες, αφού δύσκολα οι άνθρωποι της Honda αλλάζουν την σχεδιαστική τους ρότα. Ίσως το όχημα αυτό να αποτελέσει γνώμονα για την σχεδίαση των μελλοντικών sport μοντέλων της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Το μόνο που απομένει είναι να περιμένουμε απλά τις νέες κινήσεις των Ιαπώνων.

Κείμενο: Δημήτρης Τσιάρας