Η Mazda παρουσίασε το νέο CX – 8, το οποίο αποτελεί το δεύτερο σε σειρά SUV της ιαπωνικής εταιρείας. Το νέο μοντέλο υιοθετεί ένα κομψό σχέδιο KODO (όπως το ονόμασαν οι Ιάπωνες), το οποίο δημιουργήθηκε για να βλέπει τόσο διαχρονικά όσο και έντονα, με σκοπό να συνεχίζει να ενθουσιάζει τους ιδιοκτήτες του ακόμα και μετά από πολλά χρόνια.

Με μήκος 4,90 μέτρα, πλάτος 1,84 και ύψος 1,73 μέτρα το CX – 8 είναι ένα αρκετά ογκώδες αυτοκίνητο. Το νέο μοντέλο ξεχωρίζει αμέσως από τη μεγάλη μάσκα και τα νέα LED φωτιστικά σώματα. Οι προβολείς ομίχλης είναι και αυτοί τεχνολογίας LED, ενώ ζάντες αλουμινίου μεγέθους 17”. Επιπλέον για όποιον θέλει προσφέρονται φωτεινές ράγες οροφής και ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19”.

Στο εσωτερικό το τριάκτινο τιμόνι και η οθόνη αφής μεγέθους 7” με τη μεταλλική επένδυση, τα δερμάτινα καθίσματα Nappa και η ξύλινη επένδυση δείχνουν την άνεση και την πολυτέλεια. Επιπλέον, το CX – 8 διαθέτει τρεις σειρές καθισμάτων φιλοξενώντας συνολικά 7 άτομα. Όσον αφορά στην αποθήκευση, ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 239 λίτρα, ενώ ανεβαίνει στα 572 λίτρα αναδιπλώνοντας την τρίτη σειρά.

Μηχανικά το νέο CX – 8 τροφοδοτείται από το SKYACTIV – D κινητήρα πετρελαίου χωρητικότητας 2,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 187 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 45,8 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, το οποίο μεταφέρει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Το νέο μοντέλο θα είναι αρχικά διαθέσιμο στην Ιαπωνία από τις 14 Δεκεμβρίου, ενώ μέσα στο 2018 αναμένεται να το δούμε στην Αμερική και στην Ευρώπη. Όσο για την τιμή; Στην ιαπωνική αγορά θα κυμαίνεται από 24.200€ έως 32.700€ ανάλογα την έκδοση.