Η Nissan παρουσίασε το νέο Z, το οποίο ναι μεν θυμίζει κάτι από τα προηγούμενα μοντέλα, αλλά ουσιαστικά πρόκειται για ένα νέο αυτοκίνητο. Οι Ιάπωνες επέλεξαν την Αμερική για να αποκαλύψουν το νέο τους μοντέλο, αφού το βάρος των πωλήσεων θα είναι εκεί. Για όσους θυμούνται το πρωτότυπο Z Proto θα δουν ότι δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές με το αυτοκίνητο που θα μπει στην παραγωγή.

Η μεγάλη μάσκα, το λογότυπο που βρίσκεται στο καπό, οι νευρώσεις και τα LED φωτιστικά σώματα θέλουν να δείξουν ένα πιο άγριο μοντέλο. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα LED φωτιστικά σώματα, η πολύ λεπτή αεροτομή και η διπλή απόληξη της εξάτμισης. Το αμάξωμα ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18” και 19” με ελαστικά της Yokohama και της Bridgestone αντίστοιχα. Επιπλέον, θα υπάρξει και μια περιορισμένη έκδοση με την ονομασία Nissan Z Proto Spec, το οποίο θα διαθέτει χάλκινες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19” και κίτρινες δαγκάνες στα φρένα.

Τρία είναι τα βασικά χρώματα του νέου Nissan Z και είναι τα Black Diamond Metallic, Gun Metallic και Rosewood Metallic. Παράλληλα υπάρχουν και τα Brilliant Silver, Boulder Gray, Seiran Blue, Ikazuchi Yellow, Passion Red TriCoat και Everest White Pearl TriCoat, τα οποία συνδυάζονται με μαύρη οροφή.

Στο εσωτερικό έχουν αλλάξει σχεδόν όλα. Ο οδηγός πλέον έχει στη διάθεση του την οθόνη αφής μεγέθους 8” ή 9”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, ενώ υπάρχουν τα τρία όργανα που δείχνουν την πίεση, το Turbo και τα Volt της μπαταρίας. Πίσω από το τιμόνι υπάρχει η ψηφιακή οθόνη μεγέθους 12,3”. Τα δερμάτινα καθίσματα, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και τα paddle-shift αλουμινίου, ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων και τα πεντάλ αλουμινίου ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας.

Μηχανικά το νέο Nissan Z τροφοδοτείται από τον V6 Twin-Turbo κινητήρα χωρητικότητας 3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 400 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 48,4 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 5,2”, ενώ η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω του 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου. Για όσους θέλουν υπάρχει και το αυτόματο κιβώτιο των 9 σχέσεων καθώς και το μπλοκέ πίσω διαφορικό.

Στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται τα Nissan Intelligent Key, Cruise Control, αυτόματος κλιματισμός, οθόνη αφής μεγέθους 8” με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, RearView Monitor, δύο USB (Type A και Type C), αισθητήρες εμπρός και πίσω, ηχοσύστημα με 6 ηχεία, Apple CarPlay, Android Auto, Bluetooth, Streaming Audio μέσω Bluetooth, SiriusXM Radio, Hands-Free Messaging Text Assistant και Siri Eyes Free. Η έκδοση Z Performance περιλαμβάνει επιπλέον των παραπάνω οθόνη αφής μεγέθους 9” με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, σύστημα πλοήγησης, Wi-Fi hotspot και το ηχοσύστημα της Bose με 8 ηχεία.

Για όσους Έλληνες βρίσκονται στην Αμερική και όχι μόνο το νέο Nissan Z αναμένεται να ξεκινά από τα 40.000$ και θα είναι διαθέσιμο αρχικά μόνο στην αμερικάνικη αγορά. Εμείς ευχόμαστε να το δούμε και στην Ευρώπη, αφού είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αυτοκίνητα που σίγουρα μπορεί να πουλήσει.