Η Peugeot παρουσίασε το νέο 508 SW, το οποίο υπόσχεται άνεση και ασφάλεια, ενώ διαθέτει κομψή σχεδίαση, με πόρτες χωρίς πλαίσιο, κάτι που το κάνει πολύ πιο εντυπωσιακό. Το συνολικό μήκος φτάνει τα 4,78 μέτρα, ενώ το ύψος είναι μόλις 1,42 μέτρα, κάτι που δείχνει πως το αμάξωμα είναι περισσότερο σε Coupe μορφή, παρά στην κλασσική μορφή ενός Station Wagon. Το ολοκαίνουργιο Peugeot 508 SW είναι κατασκευασμένο στην πλατφόρμα EMP2, κάνοντας το 70 κιλά πιο ελαφρύ από το απερχόμενο μοντέλο.

Ο εντυπωσιακός σχεδιασμός του Peugeot 508 SW ενισχύεται περαιτέρω από τις εξωτερικές λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένων των πλαισίων χωρίς πόρτες, αλλά και των LED φωτιστικών σωμάτων, τα οποία περιλαμβάνουν και LED φώτα ημέρας. Φυσικά, η μεγάλη μάσκα και το λιοντάρι της γαλλικής φίρμας που δεσπόζει στη μέση προδίδουν αμέσως το μοντέλο, το οποίο στο διάβα του δεν περνά απαρατήρητο. Εντυπωσιακό είναι και το πίσω μέρος με τα φωτιστικά σώματα και τη διπλή απόληξη της εξάτμισης.

Στο εσωτερικό ο ποιοτικός και κομψός σχεδιασμός, προσφέρει άνεση στον οδηγό και στους επιβάτες. Διαθέτει εργονομικά καθίσματα που διαθέτουν 5 προγράμματα μασάζ πολλαπλών σημείων, αλλά έχει και μια πανοραμική γυάλινη οροφή, η οποία ανοίγει κάνοντας το εσωτερικό να αλλάζει προσφέροντας μια διαφορετική αίσθηση.

Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 530 λίτρα, ενώ η λειτουργίας Magic Flat αναδιπλώνει τα πίσω καθίσματα με το συνολικό χώρο αποσκευών να μεγαλώνει και να φτάνει τα 1.780 λίτρα. Παράλληλα στο αυτοκίνητο υπάρχει η τελευταία γενιά Peugeot i – Cockpit, η οποία παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον δρόμο, το σύστημα Hi – Fi της Focal με 10 ηχεία, αλλά και πλοηγό, κάνοντας πιο εύκολες και πιο άνετες οι διαδρομές.

Επιπλέον, το νέο Peugeot 508 SW προσφέρει Adaptive Cruise Control με λειτουργία Stop & Go, Assist Keeping Assist, αλλά και το Night Vision, το οποίο χρησιμοποιεί μια υπέρυθρη κάμερα για την ανίχνευση ζωντανών όντων μπροστά από το όχημα κατά τη διάρκεια της νύχτας ή σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας για μεγιστοποίηση της ασφάλειας.

Από μηχανικής πλευράς θα υπάρξουν δύο νέες επιλογές στους κινητήρες βενζίνης. Πρόκειται για τον PureTech κινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 180 και τους 225 ίππους. Οι επιλογές πετρελαίου θα είναι δύο, με τους κινητήρες BlueHDi 1,5 και 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να είναι 130, 160 και 180 ίππους. Όλοι οι κινητήρες είναι Euro6 και συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων EAT8.

Το δεύτερο εξάμηνο του 2019, η σειρά θα συμπληρωθεί με ένα αποδοτικό plug – in Hybrid σύστημα, το οποίο θα αποτελείται από ένα βενζινοκινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα με την μέγιστη απόστασή να φτάνει τα 50 χιλιόμετρα. Οι μπαταρίες θα τοποθετηθούν κάτω από την πίσω σειρά καθισμάτων για να διατηρηθεί η ευρυχωρία.

Το νέο Peugeot 508 SW θα το δούμε επίσημα στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκίνητου στο Παρίσι, ενώ στην αγορά αναμένεται να βρεθεί τον Ιανουάριο του 2019 αρχής γενομένης από τη Γαλλία και την Αγγλία. Η Peugeot έχει αλλάξει πολύ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και είμαστε σίγουροι ότι όταν αποκτήσει κάποιος ένα νέο Peugeot μόνο καλά λόγια θα έχει να πει.