Η Shelby American γιορτάζει τα 98α γενέθλια του Carroll Shelby, με την κυκλοφορία μιας περιορισμένης έκδοσης. Πρόκειται για το νέο Shelby Super Snake Speedster. Ουσιαστικά το ανοιχτό μοντέλο θα είναι για λίγους, αφού ο αριθμός των αυτοκινήτων που θα κατασκευαστούν θα είναι πολύ περιορισμένος. Η μπροστινή όψη είναι αρκετά επιθετική με τη μεγάλη μάσκα, τους αεραγωγούς και τις νευρώσεις στο καπό, αλλά και τα LED φωτιστικά σώματα που είναι μαζί με τα LED φώτα ημέρας θυμίζοντας κάτι από τα πίσω φανάρια της Mustang.

Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα γνωστά τριπλά LED φωτιστικά σώματα, η αεροτομή, ο διαχύτης και η διπλή απόληξη της εξάτμισης. Επιπλέον, στο αμάξωμα υπάρχει και η διπλή σκούρα διακοσμητική λωρίδα που ξεκινά από το καπό μπροστά και καταλήγει στο πίσω διαχύτη. Οι μαύρες ζάντες αλουμινίου με τα φαρδιά ελαστικά κάνουν το νέο μοντέλο ακόμη πιο εντυπωσιακό.  

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα μαύρα δερμάτινα καθίσματα, με το λογότυπο “Super Snake”, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων. Μηχανικά το νέο Shelby Super Snake Speedster τροφοδοτείται από το V8 κινητήρα χωρητικότητας 5,0 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 825 ίππους. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή με το αυτόματο κιβώτιο, με την κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς.

Για όσους Έλληνες και όχι μόνο που βρίσκονται στην αμερικάνικη ήπειρο και θέλουν να το αποκτήσουν θα πρέπει να βιαστούν, αφού θα κυκλοφορήσουν μόλις 98 αντίτυπα. Όσο για την τιμή του; Το Shelby Super Snake Speedster κοστολογείται στα 133.785$, κάτι που για ένα τέτοιο αυτοκίνητο είναι αρκετά δελεαστικό. Εμείς θα το θέλαμε. Εσείς;