Η Skoda αποκάλυψε την ονομασία του νέου της SUV, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο δεύτερο 6μηνο του 2016. Το Kodiaq θα εγκαινιάσει τη νέα καμπάνια των SUV 4×4 οχημάτων της Skoda, όπου οι Τσέχοι στηρίζουν το μέλλον τους πάνω σε αυτό το μοντέλο. Η ονομασία προήλθε από την αρκούδα Kodiak που ζει σε ένα απομακρυσμένο νησί στα ανοικτά της νότιας ακτής της Αλάσκας.

Η περιοχή είναι δύσκολα προσβάσιμη παρόλα αυτά αριθμεί 14.000 κατοίκους, ενώ στο νησί ζουν περίπου 3.500 αρκούδες Kodiak. Οι ντόπιοι που ονομάζονται Alutiiq, έχουν ως σύμβολο της συγκεκριμένες αρκούδες δίνοντας πνοή στον τόπο τους. Το Kodiaq θα έχει συνολικό μήκος 4,7 μέτρα, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες θα μπορεί άνετα να φιλοξενήσει μέχρι 7 άτομα στο εσωτερικό του. Παράλληλα θα προσφέρει υψηλές επιδόσεις, τόσο εντός, όσο και εκτός πεπατημένης. Η κρυφή δύναμη του Kodiaq είναι στο σχεδιασμό του, όπου οι διακριτικές μυϊκές γραμμές αντιπροσωπεύουν μια δυναμική, εύρωστη και ισχυρή εμφάνιση.

Όπως αναφέραμε το νέο μοντέλο των Τσέχων αναμένεται μέσα στο δεύτερο 6μηνο του έτους να βρεθεί στις εκθέσεις αυτοκινήτων, με την παραγωγή να ετοιμάζεται για τις αρχές του 2017. Μείνετε συντονισμένοι για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο εγχείρημα της Skoda.