Η Suzuki παρουσίασε το νέο Swace, το οποίο όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες είναι βασισμένο στην Toyota Corolla Touring Sports. Βέβαια, αυτό έχει την εξήγηση του, αφού η συνεργασία της Suzuki με την Toyota έφερε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Ουσιαστικά μιλάμε για το ίδιο μοντέλο απλά έχει το σήμα της Suzuki και διαφορετικό όνομα.

Οι διαφορές που υπάρχουν στα δύο μοντέλα είναι ότι στο Swace η μάσκα έχει μεγαλύτερη λεπτομέρεια, ενώ υπάρχουν και οι επανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες. Οι χρωματισμοί που μπορεί να επιλέξει ο υποψήφιος αγοραστής είναι 7, με το χώρο αποσκευών να φτάνει τα 596 λίτρα, ενώ με την αναδίπλωση των καθισμάτων ανεβαίνει στα 1.232 λίτρα.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα καθίσματα από δέρμα και ύφασμα. Το τριάκτινο δερμάτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων θέλουν να ανεβάσουν τον πήχη της πολυτέλειας. Η μεγάλη οθόνη αφής, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας κάνει πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού, ενώ ο πίνακας οργάνων αποτελείται από λευκό και μπλε φωτισμό σε συνδυασμό με λευκές βελόνες.

Μηχανικά το νέο Suzuki Swace τροφοδοτείται από τον 4κύλινδρο κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,8 λίτρων αλλά και από έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη συνδυαστική ισχύ να φτάνει τους 122 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 16,6 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 11,1”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 180 χλμ/ώρα.

Μπορεί η Suzuki να έχει μικρότερες σε αριθμό πωλήσεις από την Toyota παγκοσμίως, όμως η συνεργασία των δύο εταιρειών μόνο θετικά πράγματα μπορεί να αποφέρει στη Suzuki. Τέλος, το νέο Suzuki Swace αναμένεται να βρεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα στους επόμενους μήνες, όπου θα ανακοινωθεί και η τιμολογιακή πολιτική.