Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκίνητου στο Ντιτρόιτ άνοιξε τις πύλες τους για το κοινό και η Chrysler παρουσίασε το νέο της μοντέλο που ελπίζει ότι θα αλλάξει τα δεδομένα. Πρόκειται για το Chrysler Pacifica, το οποίο δεν είναι άλλο από ένα πολυμορφικό μοντέλο, το οποίο διαθέτει πίσω συρόμενες πόρτες. Το νέο μοντέλο βασίζεται στη νέα πλατφόρμα της Chrysler, με τις διαστάσεις να είναι λίγο μικρότερες από το απερχόμενο Town & Country, το οποίο διέθετε μέχρι τώρα η αμερικάνικη εταιρεία.

chrysler pacifica 3Η νέα μάσκα με το χρωμιομένο πλαίσιο και ένα μεγάλο κύκλο στο κάτω μέρος που είναι σαν να σε παρακολουθεί κάποιος μόνιμα αλλάζει όλη τη σχεδιαστική φιλοσοφία των αυτοκινήτων της Chrysler. Οι χρωμιομένες λεπτομέρειες συνεχίζονται σε όλο το αμάξωμα για να φτάσουμε στο πίσω μέρος όπου ξεχωρίζουν τα φωτιστικά σώματα και η μεγάλη πίσω πόρτα. Η εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 17”.

Μηχανικά το Chrysler Pacifica θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις. Η πρώτη αφορά στον V6 Penastar κινητήρα χωρητικότητας 3,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 248 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 33,4 κιλά. Η δεύτερη επιλογή αφορά στο νέο V6 κινητήρα που κατά αποκλειστικότητα θα δημιουργήσει η Fiat Chrysler Automobiles με τη χωρητικότητα να φτάνει τους 287 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 36,2 κιλά. Επιπλέον θα υπάρχει και ένας ηλεκτροκινητήρας με μπαταρία χωρητικότητας 16 kWh, η οποία θα χρειάζεται μόλις δύο ώρες για μια πλήρη φόρτιση.

chrysler pacifica 2Το νέο αμερικάνικο μοντέλο θα διαθέτει σύστημα Start & Stop, αλλά δεν αποκαλύφθηκαν τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του από πλευράς εξοπλισμού, αλλά ούτε και η τιμολογιακή πολιτική. Σίγουρα το χαρακτηριστικό της πλαϊνής πίσω συρόμενης πόρτας δίνει μια μεγαλύτερη ευκολία στην είσοδο των πίσω επιβατών, καθώς και οι μεγάλοι χώροι το κάνουν ακόμα πιο άνετο. Όλα αυτά μαζί σε συνδυασμό με τον υβριδικό σύστημα δίνουν στον υποψήφιο αγοραστή ένα πλήρες οικογενειακό μοντέλο για όλες τις χρήσεις.