Ο Σκαραβαίος ή αλλιώς κατσαριδάκι γέμισε για χρόνια τους δρόμους όλου του κόσμου. Απέκτησε φανατικούς φίλους μέσα στη διάρκεια των χρόνων με τα πρώτα του βήματα να γίνονται λίγο πριν το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Δυστυχώς η Volkswagen ανακοίνωσε πως το μοντέλο που βγήκε από την παραγωγή στις 10 Ιουλίου είναι το τελευταίο και ο Σκαραβαίος θα μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Μπορεί τα τελευταία 22 χρόνια να έχει αλλάξει μορφή όμως πάντα παρέμενε το αγαπημένο μοντέλων όλων. “Σ’ ευχαριστούμε, Σκαραβαίε”, έγραφαν στα μπλουζάκιa τους οι εργαζόμενοι που συναρμολόγησαν μέσα σε 7 ώρες το τελευταίο όχημα της Final Edition, το οποίο ήταν σε μπλε χρώμα. Στο Μεξικό και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο της Volkswagen στην πόλη Puebla έχουν κατασκευαστεί περισσότερα από 1.700.000 μοντέλα.

Από αυτά τα τελευταία 65 με την ονομασία Beetle Final Edition θα είναι αριθμημένα και θα πουληθούν αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου, σε χρώμα μπλε, μαύρο, άσπρο και μπεζ, με την τιμή να φτάνει τα 18.700€. Σίγουρα το τέλος του Volkswagen Beetle είναι ένα πλήγμα στην αυτοκίνηση, αφού έχει γράψει τη δική του ιστορία. Εμείς απλά θα πούμε εις το επανιδείν.