Πριν μερικές ημέρες η θυγατρική εταιρεία της Mercedes, η Maybach, είχε ανακοινώσει πως θα πάρει σάρκα και οστά ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο που περισσότερο μας θυμίζει το φανταστικό αυτοκίνητο της Mercedes στο Gran Turismo 6 για το PS3 (Mercedes – Maybach 6). Σε μια όμορφη εκδήλωση που έγινε στο Pebble Beach της Καλιφόρνια παρουσιάστηκε το πρωτότυπο πολυτελές όχημα με την ονομασία Mercedes – Maybach 6.

mercedes-maybach 6 2Πρόκειται για ένα υπερπολυτελές Sport Coupe μοντέλο 2 + 2 θέσεων, το οποίο οραματίστηκε η Mercedes και ολοκληρώθηκε μέσω της Maybach. Με συνολικό μήκος 5,70 μέτρα, πλάτος 2,10 και ύψος 1,32 μέτρα είναι αρκετά ικανοποιητικό για όλες τις ανάγκες του οδηγού και των επιβατών.  Ο σχεδιασμός του νέου μοντέλου φτάνει στα άκρα, έχοντας όμως και τις κλασσικές γραμμές μιας Mercedes. Η Mercedes – Maybach 6, το οποίο φτάνει σχεδόν τα 6 μέτρα μήκος, αντιπροσωπεύει την απόλυτη πολυτέλεια. Οι κλασικές αναλογίες με το εξαιρετικά μακρύ καπό, η χαμηλή γραμμή της οροφής και το στενό πίσω μέρος  προδίδουν ότι είναι ένα Coupe επιδόσεων και όχι απλά ένα αυτοκίνητο.

Το έντονο κόκκινο χρώμα είναι αυτό που κάνει ακόμα πιο όμορφη τη Mercedes – Maybach 6, ενώ κόκκινο χρώμα υπάρχει και στις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 24”. Η μάσκα έχει αεροδυναμικό σχήμα για την καλύτερη ψύξη, ενώ αριστερά και δεξιά του προφυλακτήρα υπάρχει το αεροδυναμικό σχήμα λαμβάνει ακόμα καλύτερα τη διοχέτευση του αέρα. Το πιο όμορφο χαρακτηριστικό της Mercedes – Maybach 6 είναι οι Gullwing πόρτες που σφραγίζουν τη ξεχωριστή κατασκευή του αμαξώματος. Αξιοσημείωτοι είναι και οι εξωτερικοί καθρέπτες, οι οποίοι είναι κάμερες απεικονίζοντας ακόμα καλύτερα το συμβαίνει πίσω από το αυτοκίνητο.

mercedes-maybach 6 3Η εκτεταμένη χρήση αλουμινίου ήταν αναπόφευκτη, ενώ η μορφή του στο πίσω μέρος τονίζεται από τα φωτιστικά σώματα, που το κάνουν να φαίνεται ακόμα πιο πλατύ από όσο είναι. Τα στενά πίσω παράθυρα, ο διαχύτης αλουμινίου και οι θόλοι των τροχών ολοκληρώνουν την εξωτερική εμφάνιση δείχνοντας πως πρόκειται για ένα διαφορετικό αυτοκίνητο.

Στο εσωτερικό η Mercedes – Maybach 6 διαθέτει μια σύνθετη κατασκευή που συνδυάζει τις παραδοσιακές αξίες της Mercedes – Benz, με την υψηλή τεχνολογία. Οι καμπύλες στο ταμπλό, η περιστροφή των καθισμάτων που φτάνουν ακόμα και τις 360° δίνουν μια διαφορετική αίσθηση.  Τα αυθεντικά υλικά και τα χρώματα όπως το ροζ χρυσό, χρησιμοποιούνται για δώσουν έναν άλλο τόνο. Στις πόρτες και το ταμπλό υπάρχει η παραδοσιακή ξύλινη επένδυση, ενώ τα καθίσματα ντύνονται με υψηλής ποιότητας δέρμα Chesterfield.

mercedes-maybach 6 4Τα χαρακτηριστικά άνεσης όπως ο διζωνικός κλιματισμός, η λειτουργία μασάζ, η οποία ενεργοποιείται με τις ρυθμίσεις του καθίσματος ή από τον ίδιο τον επιβάτη ρυθμίζεται για τον επιβάτη και οι αισθητήρες φωτός που ρυθμίζουν μόνοι τους το εσωτερικό φωτισμό, προδίδουν την πλήρη πολυτέλεια για ένα νέο αυτοκίνητο.

Οι δύο ψηφιακές οθόνες προσφέρουν μια ιδιαίτερη άνεση στον οδηγό, αφού εκτός το κλασσικό κομμάτι του ταμπλό, στη δεύτερη οθόνη απεικονίζονται όλες οι λεπτομέρειες για την κατάσταση του αυτοκινήτου. Στο μπροστινό χώρο αποσκευών του Mercedes – Maybach 6 υπάρχει χώρος για δύο βαλίτσες,  ο οποίος δημιουργήθηκε αποκλειστικά για το συγκεκριμένο όχημα. Το παρμπρίζ λειτουργεί ταυτόχρονα ως μια διαφανή οθόνη δίνοντας τα στοιχεία της οδήγησης και τις γεωγραφικές πληροφορίες.

mercedes-maybach 6 5Μηχανικά η Mercedes – Maybach 6 τροφοδοτείται από τέσσερις συμπαγείς σύγχρονους ηλεκτροκινητήρες, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 750 ίππους. Η μπαταρία έχει ωφέλιμη χωρητικότητα περίπου 80 kWh, με το 0 – 100 να επιτυγχάνεται σε λιγότερο από 4”, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Φυσικά, οι εκπομπές ρύπων είναι μηδενικές λόγο του ηλεκτροκινητήρα, ενώ η αυτονομία με μια μόνο φόρτιση φτάνει τα 500 χιλιόμετρα. Η λειτουργία του ταχυφορτιστή μπορεί να προσφέρει άλλα 100 χιλιόμετρα απόστασης μόλις σε 5’, ενώ η φόρτιση της μπαταρίας  μπορεί να γίνει είτε μέσω καλωδίου σε δημόσιο σταθμό φόρτισης ή σε μια συμβατική οικιακή πρίζα ή ακόμα να γίνει για ακόμη μεγαλύτερη ευκολία ασύρματα, μέσω ενός ηλεκτρομαγνητικού πεδίου.

Το να βλέπει κάποιος ένα τέτοιο αυτοκίνητο είναι σίγουρα κάτι διαφορετικό, όμως οι πιθανότητες να βρεθεί στην παραγωγή όπως είναι ίσως να μην είναι και τόσο εύκολο. Πάντως οι Γερμανοί επιμένουν πως μπορούν να το βγάλουν στην παραγωγή προσφέροντας ένα υπερσύγχρονο Sport Coupe, από το οποίο όμως δε λείπει η πολυτέλεια. Σαφέστατα και ένα τέτοιο αυτοκίνητο αν στην περίπτωση μπει στην παραγωγή θα αλλάξει την κατασκευή των νέων αυτοκινήτων, όμως δεν είμαστε σίγουροι κατά πόσο αυτό μπορεί αν γίνει εφικτό, αφού σίγουρα η τιμή ενός τέτοιου μοντέλου θα είναι αρκετές χιλιάδες Ευρώ.