Το πρώτο νέο Acura NSX που βγήκε από την παραγωγή της ιαπωνικής εταιρείας είναι το ακριβότερο καθώς ξεπέρασε κάθε προσδοκία από την πώληση του. Αν αναλογιστεί κανείς πως η τιμή του στην Αμερική είναι περίπου 150.000€ φανταστείτε πως ακούγεται το νούμερο των 1.100.000€. Όχι δεν είναι λάθος το νούμερο, αφού τόσο πουλήθηκε το πρώτο NSX σε δημοπρασία που έγινε, με τα χρήματα να πηγαίνουν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα για παιδιά.

acura nsx 1Το συγκεκριμένο μοντέλο διαθέτει την πλάκα με την αριθμό 001 και αγοράστηκε από τον ιδιοκτήτη της ομάδας Hendrick Motorsports των αγώνων NASCAR, Rick Hendrick. Αυτό είναι μόνο η αρχή, αφού από τις 25 Φεβρουαρίου θα ανοίξουν οι παραγγελίες για το νέο Honda NSX, το οποίο αρχικά θα βρεθεί στην αμερικάνικη αγορά. Όπως είναι γνωστό το NSX θα είναι πλέον υβριδικό προσφέροντας δύο ηλεκτροκινητήρες και ένα V6 Twin – Turbo βενζινοκινητήρα, με τη συνδυαστική ισχύ να φτάνει τους 573 ίππους. Η κίνηση γίνεται μέσω του 9τάχυτου DCT κιβωτίου της Honda.

Το Acura NSX ίσως αλλάξει ακόμα περισσότερο τη λογική των ανθρώπων για αποκτήσουν ένα αυτοκίνητο. Μπορεί αυτή τη στιγμή 150.000€ να είναι πολλά για την αγορά ενός αυτοκίνητου, αλλά να αποκτήσει κάποιος ένα αυτοκίνητο που μπορεί να χτυπήσει την κατηγορία των Super Car, έχοντας δύο ηλεκτροκινητήρες και αποδίδοντας τόσους ίππους σίγουρα θα το απολαύσει.