Το Aygo είναι το μικρότερο αυτοκίνητο πόλης που διαθέτει η Toyota. Οι Ιάπωνες αποκάλυψαν το πρωτότυπο Aygo X prologue, το οποίο ουσιαστικά αποκαλύπτει το μέλλον του Aygo. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες το Aygo ψηλώνει δείχνοντας πως η Toyota θέλει να του περάσει μια άλλη φιλοσοφία, αλλά να παραμείνει αυτοκίνητο πόλης.

Το πρωτότυπο μοντέλο βασίζεται στην πλατφόρμα GA-B που δημιουργεί τα Yaris και Yaris Cross, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά ενός Crossover μοντέλου. Η απόσταση από το έδαφος μεγαλώνει, όπως και τα τόξα των τροχών, ενώ υπερυψωμένη είναι και η θέση του οδηγού στο εσωτερικό. Η διχρωμία είναι χαρακτηριστική, κάτι που είναι πιθανό να αποτυπωθεί και στο νέο Aygo αν και ήδη το γνωρίζουμε από το υπάρχων μοντέλο.

Τα φωτιστικά σώματα που θα είναι LED εμπρός και πίσω του δίνουν μια πιο φουτουριστική μορφή, ενώ από τη μάσκα που βρίσκεται χαμηλά μπορεί να καταλάβει κάποιος πως το νέο Aygo αναμένεται να έχει θερμικό κινητήρα. Ένα ακόμη νέο στοιχείο είναι πως στους καθρέπτες θα βρίσκονται κάμερες και φυσικά αναμένονται όλα τα νέα συστήματα ασφαλείας.

Βλέποντας κάποιος το νέο Aygo X prologue μπορεί αμέσως να διαπιστώσει πως η Toyota αλλάζει ακόμα και στα μικρά μοντέλα της, αφού όπως φαίνεται η κατηγορία των Crossover και φυσικά των SUV θα κυριαρχεί για πολύ καιρό ακόμα στον τομέα της αυτοκίνησης, με τις ανάγκες του αγοραστικού κοινού να αλλάζουν και τις εταιρείες να προσπαθούν να προσφέρουν το καλύτερο και πιο δελεαστικό αποτέλεσμα.