Τον περασμένο Μάρτιο, ακούσαμε μια τρελή φήμη ότι κάποιος είχε αρχίσει τη δημιουργία μιας αγωνιστικής σειράς της Tesla σε συνεργασία με την Electric GT. Στη συνέχεια, το Νοέμβριο, είδαμε το πρώτο λειτουργικό πρωτότυπο του αγωνιστικού Model S P85. Στο Autosport International Show του Ηνωμένου Βασιλείου, την περασμένη Παρασκευή, η Electric GT παρουσίασε επίσημα το πρώτο Tesla με αγωνιστικά χαρακτηριστικά, με μια επίδειξη της νέας P100D έκδοσης.

Στην παρουσίαση, οι διοργανωτές έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες. Το νέο αυτοκίνητο έχει απογυμνωθεί πλήρως, κάτι που συνεπάγεται με απώλεια βάρους της τάξεως σχεδόν των 500 κιλών (498). Οι ηλεκτρικοί κινητήρες, πλέον αποδίδουν 778 ίππους και 74,8 κιλά ροπής. Έτσι, ενώ το κανονικό μοντέλο, S P100D, μπορεί να ολοκληρώσει το 0 – 100 σε 2.4”, το αγωνιστικό αυτοκίνητο θα το κάνει σε 2,1”, σημειώνοντας μια αξιόλογη βελτίωση στην ήδη εκπληκτική επιτάχυνση.

Επί του παρόντος, η πρώτη σεζόν της Electric GT έχει οριστεί να ξεκινήσει το Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους. Είκοσι οδηγοί που χωρίζονται σε 10 ομάδες θα διαγωνιστούν σε επτά αγώνες. Όμως, ενώ το εντελώς οργανωμένο σώμα του αμαξώματος φαίνεται να έχει επιλύσει το θέμα της ψύξεως της μπαταρίας, που κρατά τα κανονικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα εκτός πίστας, η απόσταση των 60 χιλιομέτρων του αγώνα φανερώνει ότι φάσμα εξακολουθεί να αποτελεί περιοριστικό θέμα.

Είναι σαφές ότι η σειρά εξακολουθεί να χρειάζεται ακόμα χρόνο προκειμένου να ολοκληρωθεί, αλλά είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε να δημιουργείται μια αγωνιστική σειρά από την πιο ευρέως γνωστή εταιρεία υψηλής απόδοσης ηλεκτρικών αυτοκίνητων, ενώ, πιθανώς στο μέλλον, να δούμε και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες να εκπροσωπούνται.