Η Renault φαίνεται πως βρήκε τη συνταγή στους μικρούς και γρήγορους κινητήρες για τα οχήματα της. Αυτό έγινε και στο νέο Twingo GT, το οποίο παρουσίασαν οι Γάλλοι στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood. Το νέο μοντέλο πηγαίνει σφαίρα, αφού κάτω από το καπό υπάρχει ο TCe κινητήρας χωρητικότητας 0,9 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 110 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 17,3 κιλά.

renault twingo gt 2Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω του 5τάχυτου μηχανικού κιβωτίου, ενώ βελτιώθηκαν σε σχέση με το απλό μοντέλο η ανάρτηση, το ESP και η υποβοήθηση του τιμονιού. Επιπλέον, το Twingo GT εφοδιάζεται με πλαϊνούς αεραγωγούς, πίσω αεροτομή, διπλή απόληξη της εξάτμισης και ζάντες αλουμινίου μεγέθους 17”, ενώ χαρακτηριστικό είναι το πορτοκαλί χρώμα που το κάνει διαφορετικό.

Το μικρό μοντέλο της γαλλικής εταιρείας ποντάρει στην ταχύτητα και την ευελιξία, ενώ στις μεγαλουπόλεις ένα επιπλέον θετικό είναι το μέγεθος, καθώς χωράει να παρκάρει παντού. Ένα τέτοιο μοντέλο είναι πιθανό να πετύχει στην ελληνική αγορά, αφού ο κόσμος πλέον έχει στραφεί σε μικρά και ευέλικτα μοντέλα. Το μόνο που μένει είναι να μάθουμε την τιμολογιακή πολιτική.