Αν και έχουν περάσει χρόνια που το πρώτο SUV της Maserati ήταν στα σκαριά, τελικά παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης που διεξάγεται 3 με 13 Μαρτίου. Το νέο μοντέλο της ιταλικής φίρμας είναι ξεκάθαρο πως θα ανταγωνιστεί τα γνωστά μας SUV των άλλων εταιρειών. Η Levante είναι ένα μεσαίου μεγέθους SUV που θα ανταγωνιστεί την Porsche Cayenne και τις High – End εκδόσεις της BMW X5 και της Mercedes – Benz GLE.

maserati levante 2Η Levante θα χρησιμοποιήσει την αρχιτεκτονική και το σασί που υπάρχει στη Ghibli και την Quattroporte, αν και το μήκος της θα είναι πιο μικρό από αυτό της Ghibli. Η Maserati Levante στο εμπρόσθιο μέρος δείχνει να διαθέτει τολμηρή σχεδίαση με τη μεγάλη μάσκα και το σήμα, τους προβολείς με σχήμα το μάτι της γάτας, ενώ στο πίσω μέρος διακρίνεται πως έχει περίπου τα ίδια στοιχεία της Porsche Cayenne και της Alfa Romeo Giulia.

Το εσωτερικό της Maserati Levante είναι εντυπωσιακό. Έχει δημιουργηθεί με τα καλύτερα υλικά, συμπεριλαμβανομένων του Premium δέρματος και του Ermenegildo Zegna μεταξιού. Φυσικά δε θα μπορούσαν να λείπουν όλα τα σύγχρονα χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας, όπως το σύστημα ελέγχου του αυτοκινήτου και το σύστημα  ψυχαγωγίας με την οθόνη αφής της Maserati.

maserati levante 3Επιπλέον, υπάρχουν και τα ηλεκτρονικά βοηθήματα του οδηγού συμπεριλαμβανομένου του Cruise Control, της προειδοποίησης σύγκρουσης, του αυτόματου συστήματος φρεναρίσματος και η προειδοποίησης απόκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας. Στις προαιρετικές επιλογές περιλαμβάνονται η προειδοποίηση του τυφλού σημείου και η Surround κάμερα την πίσω πλευρά του αμαξώματος.

Μηχανικά η Levante θα διαθέτει τον υπερτροφοδοτούμενο V6 κινητήρα χωρητικότητας 3 λίτρων, τόσο σε βενζίνη όσο και σε Diesel, αλλά και το V8 χωρητικότητας 3,8 λίτρων. Η μέγιστη ισχύς στον κινητήρα βενζίνης φτάνει τους 344 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή είναι 50,7 κιλά. Η αντίστοιχη έκδοση του πετρελαίου αποτελείται από το V6 υπερτροφοδοτούμενο Diesel κινητήρα με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 271 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 61 κιλά. Επιπλέον, αναμένεται να και μια πιο ισχυρή έκδοση με την ονομασία Levante S, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 424 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 58,9 κιλά. Το 0 – 100 επιτυγχάνεται σε 6”, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα.

maserati levante 4Στο νέο μοντέλο θα υπάρχει μια ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση με διπλά ψαλίδια στον εμπρόσθιο άξονα και πολλαπλών συνδέσμων στον πίσω, με ρυθμιζόμενους αποσβεστήρες και ελατήρια. Το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο θα στείλει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος Q4 All – Wheel – Drive της Maserati. Το χαμηλό κέντρο βάρους με την κατανομή 50/50, προσφέρει στο αμάξωμα υψηλή ακαμψία, και ένα κλείδωμα του πίσω διαφορικού ως στάνταρ στον εξοπλισμό. Το σύστημα αυτό μπορεί να λειτουργεί, είτε με εντολή του οδηγού, είτε αυτόματα.

Η παραγωγή της Maserati Levante θα γίνει σε έναν ειδικό, πλήρως ανακαινισμένο και εκσυγχρονισμένο χώρο στις εγκαταστάσεις της Mirafiori FCA στο Τορίνο της Ιταλίας. Το νέο μοντέλο θα είναι διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα στην Άνοιξη, ενώ από τις αρχές του καλοκαιριού θα βρεθεί και σε αυτή της Αμερικής. Οι Ιταλοί είναι σίγουροι πως το πρώτο τους SUV θα σημειώσει μεγάλη επιτυχία ανάλογη με αυτή που έχουν τα Sport Coupe και Sedan μοντέλα της Maserati. Όπως και να έχει το να έχεις στην κατοχή σου ένα SUV της Maserati είναι σίγουρα διαφορετικό.