Ήταν στις αρχές του 2012 όταν η Tesla Motors παρουσίασε για πρώτη φορά την πρωτότυπη έκδοση του μοντέλου Χ και τώρα τρία χρόνια μετά έρχεται να επιβεβαιώσει πως πρόκειται για ένα νέο ηλεκτρικό Crossover, το οποίο θα μπει στην παραγωγή. Σε ειδική τελετή που έγινε στο εργοστάσιο της Tesla στο Fremont της Καλιφόρνια, αποκαλύφθηκε το νέο εγχείρημα της Tesla, το οποίο έχει ως σκοπό να δουν με διαφορετικό μάτι οι υποψήφιοι αγοραστές τα μοντέλα της Tesla.

tesla model x 2Το νέο Tesla Model X διαφέρει αισθητά από όλα τα μοντέλα της αμερικάνικης εταιρείας όχι μόνο επειδή είναι Crossover, αλλά επειδή το άνοιγμα στις πίσω πόρτες θυμίζει φτερά αετού. Ο οδηγός που θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα στο δρόμο, αφού το σύστημα All – Wheel – Drive εγγυάται την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς προσφέροντας μεγαλύτερη ασφάλεια. Η έκπληξη έρχεται στο εσωτερικό, αφού αυτό που ξεχωρίζει αμέσως είναι η τεράστια οθόνη αφής μεγέθους 17”, ενώ περιλαμβάνεται και ο αυτόματος πιλότος στην περίπτωση που δε θέλετε να οδηγήσετε. Αργότερα θα προστεθούν και άλλα καλούδια με ενημερώσεις που θα γίνουν στο λογισμικό.

Δύο θα είναι οι εκδόσεις που θα διατίθεται το Tesla Model X, η 90D και η P90D, οι οποίες και οι δύο λειτουργούν με δύο κινητήρες και μια μπαταρία 90 KWh. Η αυτονομία της μπαταρίας μπορεί να φτάσει τα 420 χιλιόμετρα, με μια μόνο φόρτιση, ενώ το 0 – 100 επιτυγχάνεται μόλις σε 3,2”. Το νέο μοντέλο της Tesla θα μπει στην παραγωγή στις αρχές του νέου έτους, αλλά όσους σας ενδιαφέρει θα πρέπει να βιαστείτε από τώρα, αφού ήδη έχει ξεπεράσει τις 30.000 παραγγελίες με την αναμονή να είναι από 9 μήνες έως ένα χρόνο. Όσο για την τιμή; Στην Αμερική το 90D ξεκινά από τα 118.000€, ενώ το P90D από τα 126.500€.