Μπορεί τα σπορ αυτοκίνητα να είναι αυτά που φέρνουν αρκετό κόσμο στις εκθέσεις αυτοκινήτων, αλλά δεν είναι μόνο αυτά που κερδίζουν τις εντυπώσεις. Κάτι τέτοιο συνέβη και με το Toyota Camry, το οποίος φαίνεται ότι συνεπήρε αρκετούς. Στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Detroit αποκαλύφθηκε η ολοκαίνουργια έκδοση του μεσαίου μεγέθους Sedan της Toyota.

Το δημοφιλές μοντέλο έκανε ένα σχεδιαστικό βήμα προς τα εμπρός. Μπορεί το μοντέλο να ξεκίνησε το 2011, να έκανε facelift το 2014, ωστόσο τα εύσημα φαίνεται να κερδίζει με την εμφάνισή του το τελευταίο μοντέλο. Η υιοθέτηση της σχεδιαστικής γραμμής “Keen Look” της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, κάνει το νέο Camry να φαίνεται ακόμη πιο σπορ, αν και γενικότερα δεν αποτελεί τον ηγέτη του σχεδιασμού. Είναι πιο χαμηλωμένο, ενώ η πιο χαμηλή οροφή του δίνει ένα πιο sleek προφίλ, χωρίς ωστόσο να θυσιάζεται τμήμα από τον εσωτερικό χώρο.

Το πιο σπορ θέμα συνεχίζεται και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, με την καμπίνα να είναι περισσότερο προσανατολισμένη στον οδηγό, ενώ ταυτόχρονα υπόσχεται μια πιο αναβαθμισμένη εμφάνιση και αίσθηση με premium, soft – touch υλικά και πιο εργονομικά καθίσματα. Επιπλέον, ενσωματώνει νέα χαρακτηριστικά ψυχαγωγίας, συμπεριλαμβανομένης μιας head – up οθόνης μεγέθους 10”, έναν πίνακα οργάνων μεγέθους 7”, καθώς και μια οθόνη αφής μεγέθους 8” στο κέντρο.

Με βάση την Toyota New Global Architecture, το νέο Camry χρησιμοποιεί περισσότερο χάλυβα υψηλής αντοχής και νέες τεχνολογίες χύτευσης για τη βελτίωση της δομικής ακαμψίας, χωρίς παράλληλα την προσθήκη επιπλέον βάρους. Αυτό έπρεπε να γίνει προκειμένου να είναι σε θέση ο οδηγός να το χειριστεί καλύτερα και ασφαλέστερα, ενώ ταυτόχρονα έχουν προστεθεί και τα συστήματα της Toyota που βοηθούν στην ενεργητική ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων Pre – Collision, ανίχνευσης πεζών, Adaptive Cruise Control, προειδοποίησης και διόρθωσης αλλαγής λωρίδας, όπως και οι 10 αερόσακοι.

Το Camry, το αυτοκίνητο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Αμερική για 15 συναπτά έτη, εισέρχεται στην 8η γενιά του με τρεις επιλογές κινητήρων, κόντρα σε αυτά που λανσάρουν οι ανταγωνιστές του, αφού κανένας δεν είναι turbocharged. Συγκεκριμένα διατίθενται ένας 4κύλινδρος χωρητικότητας 2,5 λίτρων και ένας V6 χωρητικότητας 3,5 λίτρων, που και οι δυο συνδυάζονται με ένα νέο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Φυσικά υπάρχει και ένα υβριδικό σύστημα βασισμένο στο κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 2,5 με το CVT κιβώτιο ταχυτήτων.

Οι αγοραστές θα είναι επίσης σε θέση να επιλέξουν μεταξύ των τεσσάρων επιπέδων εξοπλισμού, LE, XLE, SE, και XSE, με τα δύο τελευταία να υιοθετούν μία πιο σπορ εμφάνιση. Εάν η πιο sport εμφάνιση θα είναι αρκετή για να δελεάσει τους νέους αγοραστές μένει να το ανακαλύψουμε, αλλά είτε με τον έναν, είτε με τον άλλο τρόπο, το Camry θα ανοίξει τα φτερά του στις αγορές σύντομα.