Το MINI John Cooper Works αποτελεί διακαή πόθο για πολλούς. Μπορεί το αυτοκίνητο να αποδίδει 231 ίππους, όμως έχει τη δυνατότητα να προσφέρει πολλά περισσότερα με μια καλή βελτίωση. Αυτό έκανε η γερμανική εταιρεία AC Schnitzer, δημιουργώντας ένα πακέτο βελτίωσης, ανεβάζοντας την ιπποδύναμη και τη ροπή σε ένα MINI Joh Cooper Works Cabrio.

Φυσικά, υπάρχουν και εξωτερικές βελτιώσεις όπως τα Splitter και η χαμηλότερη σπορ ανάρτηση που μειώνει την απόσταση από το έδαφος 30 χιλιοστά μπροστά και 35 πίσω. Επιπλέον, υπάρχει η νέα εξάτμιση από ανοξείδωτο ατσάλι και οι μαύρες ζάντες αλουμινίου AC1 μεγέθους 19”, με διαστάσεις ελαστικών 215/35.

Μηχανικά ο Twin-Turbo κινητήρας χωρητικότητας 2 λίτρων, πλέον αποδίδει 265 ίππους από 231 που είναι, ενώ η μέγιστη ροπή αυξήθηκε κατά 7,1 κιλά, φτάνοντας συνολικά τα 39,7 κιλά από 32,6 που ήταν πριν. Αυτό επετεύχθη χάρη στη νέα χαρτογράφηση του κινητήρα. Μπορεί η βελτίωση να μην είναι εξωπραγματική, όμως οι 34 ίπποι παραπάνω είναι κάτι σημαντικό για ένα τόσο μικρό μοντέλο. Εμείς είμαστε σίγουροι πως πολλοί είναι αυτοί που θα το ήθελαν στα χέρια τους. Εσείς;