Η Volkswagen πριν λίγο καιρό είχε παρουσιάσει το νέο Golf R (Volkswagen Golf R). Τώρα ο επίσημος αντιπρόσωπος της Volkswagen ανακοίνωσε τη διάθεση του ισχυρού Golf R στη χώρα μας. Το γερμανικό μοντέλο κάποιοι το περίμεναν πως και πως και πλέον μπορούν να το αποκτήσουν. Το νέο σπορ μοντέλο έχει διαφορετικά στοιχεία από τα υπόλοιπα Golf που βρίσκονται στην αγορά. Πιο συγκεκριμένα το Golf R είναι πιο χαμηλό κατά 20 χιλιοστά, διαθέτει προσαρμοζόμενη ανάρτηση με σκληρότερα ελατήρια και αντριστρεπτικές, ενώ έχει βελτιωμένα φρένα με διπίστονες δαγκάνες.

Εσωτερικά ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 6 προγράμματα οδήγησης που είναι τα Comfort, Sport, Race, Individual, Special και Drift. Τα σπορ δερμάτινα καθίσματα, το θερμαινόμενο δερμάτινο τριάκτινο σπορ τιμόνι με το ειδικό κουμπί R, ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων και τα πεντάλ αλουμινίου ανεβάζουν κατακόρυφα τον πήχη της πολυτέλειας.

Υπενθυμίζουμε πως κάτω από το καπό κρύβεται ο TSI κινητήρας χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 320 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 42,8 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4,7”, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα.

Για όσους ενδιαφέρονται η Volkswagen όρισε την τιμή του νέου Golf R στα 49.600€. Μπορεί η τιμή να φτάνει πλέον σε επίπεδα Impreza WRX STI και των άλλων αντίστοιχων μοντέλων, όμως σίγουρα είναι πιο βατό από το νέο Audi S3. Όποιος αποφασίσει να το αγοράσει είμαστε σίγουροι πως θα το απολαύσει και με το παραπάνω, αφού τέτοια αυτοκίνητα δεν τα βλέπουμε να κυκλοφορούν καθημερινά.