Η είδηση έσκασε σα βόμβα για τους λάτρεις του Subaru Impreza WRX STI. Η ιαπωνική εταιρεία αποφάσισε να αποχαιρετήσει το αγαπημένο μοντέλο, βάζοντας το στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ο λόγος σύμφωνα με τους Ιάπωνες είναι η εξέλιξη των αυτοκινήτων στις νέες τεχνολογίες και ότι το WRX STI πλέον δε θα μπορεί να ακολουθήσει αυτές τις νέες τεχνολογίες.

Φυσικά, οι ιθύνοντες της ιαπωνικής εταιρείας αποφάσισαν να το αποχαιρετήσουν όπως του αξίζει, με ένα συλλεκτικό μοντέλο δίνοντας τον κωδικό Final Edition. Η εν λόγω έκδοση περιλαμβάνει βελτιώσεις κάνοντας ακόμα πιο δυνατό το αυτοκίνητο. Ξεκινώντας από το εξωτερικό το WRX STI Final Edition διαθέτει επανασχεδιασμένο εμπρός προφυλακτήρα, γρίλια με νέο γεωμετρικό σχήμα μαύρου χρώματος, νέα πίσω αεροτομή, ενώ το λογότυπο “Final Edition” που βρίσκεται στα πλαϊνά των θυρών, αποκαλύπτει περί τίνος πρόκειται.

Επιπλέον, στο WRX STI Final Edition προσφέρονται ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19”, με νέους μεγαλύτερους δίσκους φρένων της Brembo και κίτρινες δαγκάνες. Εσωτερικά ξεχωρίζει ο πίνακας οργάνων με τα μαύρα χαρακτηρίστηκα και τις κόκκινες λεπτομέρειες σε καθίσματα, τιμόνι και επενδύσεις. Τα θερμαινόμενα καθίσματα, η οθόνη αφής μεγέθους 5,9” και η κάμερα οπισθοπορείας το κάνουν ακόμα πιο πλούσιο.

Μηχανικά παραμένει ο γνωστός Boxer κινητήρας χωρητικότητας 2,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 300 ίππους. Η διαφορά είναι ότι το τελευταίο WRX STI διαθέτει αναβαθμισμένο σύστημα της μονάδας διαχείρισης του κεντρικού ελεγχόμενου διαφορικού, με τον πολύδισκο συμπλέκτη και το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης να ρυθμίζονται ηλεκτρονικά.

Το Subaru Impreza WRX STI Final Edition θα κυκλοφορήσει στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ θα διατεθούν μόλις 150 κομμάτια, κάτι που αναμένεται να γίνει ανάρπαστο. Όσο για την τιμή; Στο νησί κοστολογείται 38.700€. Όσοι πραγματικά ενδιαφέρεστε θα πρέπει να βιαστείτε.