Το Volkswagen T-Roc έχει αρχίσει ήδη και δημιουργεί το δικό του μερίδιο στην κατηγορία των SUV. Οι Γερμανοί βλέποντας την απήχηση που έχει έκαναν το εγχείρημα να δημιουργήσουν το T-Roc Cabriolet και πλέον το νέο ανοιχτό μοντέλο βρίσκεται στην ελληνική αγορά όπως ανακοίνωσε ο επίσημος αντιπρόσωπος της Volkswagen στη χώρα μας. Το ανοιχτό T-Roc βασίζεται στην πλατφόρμα MQB και έχει μήκος 4,26 μέτρα, πλάτος 1,81 μέτρα, ύψος 1,52 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2,63 μέτρα.

Ο σχεδιασμός του μοντέλου 2+2 θέσεων είναι πρωτοποριακός έχοντας αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Η μεγάλη μάσκα, τα LED φωτιστικά σώματα και ο προφυλακτήρας με τα ανοίγματα για την καλύτερη ψύξη του κινητήρα δε διαφέρουν πολύ από το κλειστό T-Roc. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα LED φωτιστικά σώματα, αλλά αυτό που το αλλάζει τελείως το νέο μοντέλο είναι η υφασμάτινη κουκούλα. Ο ηλεκτροϋδραυλικός μηχανισμός που διαθέτει της επιτρέπει να ανοίξει σε 9” και να κλείσει σε 11”, με ταχύτητες έως και 30 χλμ/ώρα.

Στο εσωτερικό δεσπόζει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Discover Media. Το σύστημα αυτό είναι ότι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η Volkswagen στα οχήματα της. Διαθέτει μια online μονάδα σύνδεσης με eSIM και κάνει παιχνίδι τη σύνδεση των smartphone με το αυτοκίνητο. Επιπλέον, υπάρχουν και οι υπηρεσίες WeConnect και WeConnect Plus. Το ηχοσύστημα υψηλής ποιότητας με τα 12 ηχεία προσφέρει καλύτερη ποιότητα ήχου από κάθε άλλη φορά.

Μηχανικά το νέο T-Roc Cabriolet τροφοδοτείται από δύο κινητήρες βενζίνης. Η βασική έκδοση αποτελείται από τον 3κύλινδρο TSI κινητήρα χωρητικότητας 1 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 115 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 20,3 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 11,7”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 187 χλμ/ώρα. Η πιο ισχυρή έκδοση είναι με τον TSI κινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 150 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 25,4 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 9,6”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 205 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας με τους 115 ίππους συνδυάζεται με το μηχανικό κιβώτιο των 6 σχέσεων, ενώ αυτός των 150 ίππων με το αυτόματο DSG των 7 σχέσεων.

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται αυτόματος κλιματισμός δύο ζωνών, σύστημα Infotainment Composition με έγχρωμη οθόνη αφής μεγέθους 6,5”, LED φωτιστικά σώματα, δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι σε συνδυασμό με DSG χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων, αισθητήρες φώτων και βροχής, εσωτερικός φωτισμός σε λευκό χρώμα, Bluetooth, μαλακή οροφή με ηλεκτροϋδραυλικό μηχανισμό σε μαύρο χρώμα και ζάντες αλουμινίου Mayfield μεγέθους 17”.

Φυσικά, όπως σε όλα τα οχήματα της η Volkswagen προσέχει πάρα πολύ την ασφάλεια. Έτσι το T-Roc Cabriolet διαθέτει το IQ.DRIVE, το οποίο περιλαμβάνει Front Assist, City Emergency Braking, Pedestrian Monitoring, Adaptive Cruise Control,  Speed Limiter, Lane Assist, Park Pilot, Fatique Detection και κλήση έκτακτης ανάγκης Emergency Call.

Το Volkswagen T-Roc Cabriolet θέλει να κερδίσει και αυτό ένα σημαντικό μερίδιο στην κατηγορία του. Δεν ξέρουμε αν και κατά πόσο θα ενδιαφερθεί το αγοραστικό κοινό στη χώρα μας για την αγορά του, αλλά είναι ένα αυτοκίνητο που διαφέρει. Πάντως για όποιον θέλει να γνωρίζει η έκδοση των 1.000 κ.εκ., με τους 115 ίππους κοστίζει 28.310€, ενώ αυτή των 1,500 κ.εκ., με τους 150 ίππους ανεβαίνει στα 33.600€.

Οι τιμές του νέου Volkswagen T-Roc

ΈκδοσηΚυβισμόςΙσχύςΤιμή
1.0 TSI1.00011528.310€
1.5 TSI ACT DSG1.50015033.600€