Η Volvo και η Nvidia ενισχύουν τη συνεργασία τους για την ταχύτερη ανάπτυξη της αυτόνομης οδήγησης. Έτσι μετά την ανακοίνωση των Σουηδών θα γίνει χρήση του συστήματος Nvidia Drive Orin στα επόμενης γενιάς οχήματα της Volvo. Ουσιαστικά πρόκειται για το σύστημα αυτόνομης οδήγησης που λειτουργεί με μικροκύκλωμα και διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη.

Το σύστημα αυτό μπορεί να διενεργεί 254.000.000.000.000 πράξεις ανά δευτερόλεπτο, το οποίο συνεπάγεται πιο απλά σε 254 Tera. Η τεχνολογία του θα συνδυαστεί με το λογισμικό που αναπτύσσεται από την Zenseact, το οποίο εκτός της αυτόνομής οδήγησης θα έχει και εφεδρικά συστήματα για τα φρένα και το σύστημα διεύθυνσης. Για να επιτευχθεί όλο αυτό θα υπάρχει ένα σετ από εξελιγμένους αισθητήρες, ενώ όπως έχει ανακοινωθεί θα μπορεί να λειτουργεί και χωρίς επιτήρηση.

Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο το αυτοκίνητο θα μπορεί να αναβαθμιστεί ασύρματα μέσω του over-the-air. Το νέο σύστημα αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στο νέο XC90, το οποίο όπως λένε οι πληροφορίες θα παρουσιαστεί μέσα στο 2022. Όλα αυτά μπορεί να μας ακούγονται πολύ σύγχρονα, αφού η τεχνολογία κινείται με ταχύτατους ρυθμούς, όμως δε γνωρίζουμε πόσο καλά θα μπορεί να λειτουργεί χωρίς να χρειάζεται ο οδηγός σε τίποτα από όλα αυτά.