Λίγες ημέρες πριν τις πρώτες επίσημες δοκιμές της F1 στην πίστα της Καταλονίας στη Βαρκελώνη η Williams παρουσίασε το νέο μονοθέσιο για το Πρωτάθλημα 2016. Η FW38 έρχεται για Τρίτη συνεχόμενη σεζόν με τα ίδια χρώματα κόκκινο, λευκό και μπλε ρίγες, με τη Martini να είναι ο κύριος χορηγός.

f1 williams 2Felipe Massa και Valtteri Bottas είναι οι οδηγοί που και φέτος θα προσπαθήσουν να δώσουν στη Williams ότι ακριβώς χρειάζεται για να είναι ψηλότερα στο Πρωτάθλημα. Το Monocoque σασί με τα ανθρακονήματα, η εμπρός ανάρτηση με τα διπλά ψαλίδια, τα ελατήρια και η αντιστρεπτική δοκός, με το 8τάχυτο ημιαυτόματο κιβώτιο και τα φρένα 6 εμβόλων μπροστά και τεσσάρων πίσω είναι τα χαρακτηριστικά της FW38.

Η μονάδα ισχύος δεν είναι άλλη από τον υβριδικό κινητήρα της Mercedes PU106C, χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με τους 6 κυλίνδρους και τις 24 βαλβίδες. Ο ψεκασμός γίνεται απευθείας με την έγχυση υψηλής πίεσης και τη φόρτιση του συμπιεστή και του στροβίλου καυσαερίων σε ένα κοινό άξονα, που φτάνει τις 125.000 στροφές. Αν το μονοθέσιο το φετινό είναι καλύτερο από το περσυνό θα το διαπιστώσουμε σε λίγες ημέρες στη Βαρκελώνη.