Το Toyota Yaris είναι ένα από τα αγαπημένα αυτοκίνητα των Ελλήνων και αυτό αποδεικνύεται κάθε χρόνο, αφού οι πωλήσεις του προσφέρουν αλλεπάλληλες πρωτιές. Επιπλέον, όλοι γνωρίζουν την Hatchback μορφή του. Η Toyota παρουσίασε τη νέα παραλλαγή του Yaris που δεν είναι άλλη από τη Sedan μορφή.

Το Toyota Yaris Sedan προσφέρει ένα εξαιρετικό μείγμα απόδοσης, διασκέδασης, άνεσης και ασφάλειας σε λογική τιμή. Το Yaris Sedan θα προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις της σπορ L, της άρτια εξοπλισμένης LE και της νέας Premium κατηγορίας XLE. Η τελευταία που θα είναι και η πιο πλούσια έκδοση περιλαμβάνει σπορ μπροστινά καθίσματα, δερμάτινο τιμόνι, κουμπί αλλαγής ταχυτήτων, ηλεκτρικό χειρόφρενο, σύστημα HVAC με αυτόματο κλιματισμό, αυτόματους LED προβολείς, υαλοκαθαριστήρες και φωτισμένη είσοδο.

Το νέο μοντέλο θα προσφέρεται σε 7 χρώματα Frost, Chromium, Graphite, Stealth, Sapphire, Pulse και το ολοκαίνουργιο Icicle. Η ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα σε κάθε Toyota και γι ‘αυτό όλα τα Yaris Sedan θα διαθέτουν στάνταρ ένα ενεργό σύστημα ασφαλείας και ένα σύστημα χαμηλής ταχύτητας πριν από τη σύγκρουση.

Εσωτερικά είναι αναβαθμισμένο τόσο στην άνεση, όσο και στα χαρακτηριστικά. Η οθόνη πολυμέσων μεγέθους 7”, με αναγνώριση φωνής, απομακρυσμένη διασύνδεση, χειριστήρια στο τιμόνι και σύνδεση Bluetooth κάνει πολύ εύκολη τη ζωή του οδηγού. Το ψηφιακό ραδιόφωνο μαζί με τη βοηθητική υποδοχή ήχου και τη θύρα USB, αλλά και τη δυνατότητα σύνδεσης iPod είναι στο βασικό εξοπλισμό κάνοντας ακόμα πιο πλούσιο.

Μηχανικά το νέο Yaris Sedan διαθέτει τον τετρακύλινδρο DOHC κινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 106 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 14.5 κιλά. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή η μέση κατανάλωση με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο είναι 6,7 λίτρα/100χλμ.

Ο σπορ χειρισμός του Yaris είναι σχεδιασμένος στο πλαίσιο με την αποτελεσματική χρήση της υψηλής αντοχής χάλυβα στο αμάξωμα και το πλαίσιο. Ο άκαμπτος σχεδιασμός συμπληρώνεται με ένα ζεύγος άκαμπτων ελατηρίων και γόνατα MacPherson στην μπροστινή ανάρτηση και μια ανθεκτική ανάρτηση σκελετού στρέψης στο πίσω μέρος.

Το ηλεκτρονικό σύστημα διεύθυνσης έχει σχεδιαστεί για την ομαλή και αβίαστη λειτουργία. Το Sport Mode προσφέρει βελτιωμένη αίσθηση ροπής, ενώ τα φρένα έχουν εξελιχθεί ακόμη περισσότερο. Τα συστήματα ασφαλείας που προσφέρονται επιπλέον στο Toyota Yaris Sedan είναι το σύστημα ελέγχου δυναμικής ευστάθειας (DSC), το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (TCS), η υποβοήθηση πέδησης (BA), το EBD, το ABS και το σύστημα υπερπλήρωσης φρένων.

Επιπλέον προσφέρονται τα ELR, ALR, Lower Anchors and Tethers for Children (LATCH), τα παιδικά καθίσματα και το σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών (TPMS). Το νέο Toyota Yaris Sedan αρχικά θα προσφέρεται στην αμερικάνικη αγορά και αργότερα θα εμφανιστεί στην Ευρώπη, με την κυκλοφορία του να αναμένεται στις αρχές του Φθινοπώρου.